Ostali sportovi

dvorana hotela Hills

Evropski judo kup za juniore ovog vikenda u Sarajevu

05/07/2019

Dobrodošlicu gostima na žrijebu poželio je Branislav Crnogorac, predsjednik Judo saveza Bosne i Hercegovine

Evropski judo kup za juniorke i juniore u naredna dva dana održat će se u Sarajevu. Za razliku od ranijih izdanja ovogodišnje prestižno takmičenja za mlade judoke održat će se u dvorani hotela Hills na Ilidži.

Iz godine u godinu judo sport postiže vrhunske rezultate, što su potvrdile i dvije srebrene medalje koje je na Evropskim igrama u Minsku osvojila naša najbolja sportistkinja Larisa Cerić.

Na takmičenjima poput ovog stasali su i stasavaju osvajači evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

Dobrodošlicu gostima na žrijebu poželio je Branislav Crnogorac, predsjednik Judo saveza Bosne i Hercegovine.

-Sarajevo je grad sporta. Želim vas podsjetiti da su u Sarajevu 1984. godine održane Zimske olimpijske igre, dok je ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održan Evropski zimski festival za mlade – kazao je Crnogorac.

Čovjek zaslužan za najveće rezultate bh. judoka i našeg sporta naglasio je kako je nacionalni savez naše zemlje do sada organizovao pet evropskih i jedno svjetsko prvenstvo.

-Ove godine na Evropskom judo kupu za juniore učestvovat će predstavnici 25 zemlja, a nastupit će ukupno 283 takmičara. Iskreno se nadam da ćemo uživati u borbama i ambijentu nove dvorane. Želim vam ugodan boravak u Sarajevu – dodao je Crnogorac.

Takmičnje počinje u subotu od 11 sati, dok je ceremonija svečanog otvaranja zakazana za 16 sati, nakon čega startaju borbe za medalje.

Nakon dvodnevnog takmičenja u organizaciji Judo saveza Bosne i Hercegovine, od ponedjeljka na Ilidži će se održati i četverodnevni Judo kamp, ali u organizaciji Judo saveza FBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.