Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bukurešt

Evropski kup za kadete: Mladih bh. džudisti osvojili tri bronze

sofija pajic (1)

Lana Lubura je omjerom od tri pobjede i jednim porazom domogla bronze u kategoriji preko 70 kilograma, dok je Vidak Maljević u konkurenciji džudista do 81 kilograma također osvojio bronzano odličje

Mlada bosanskohercegovačka džudistkinja Sofija Pajić osvojila je bronzanu medalju na Evropskom džudo kupu za kadete koji je ovog vikenda održan u Bukureštu.

Do bronzane medalje na takmičenju u rumunskoj prijestolnici u kategoriji do 70 kiligrama Pajić je stigla zahvaljujući pobjedi nad domaćom takmičarkom Hannom Balogh.

U četvrtfinalu Pajić je bila bolja od Valerije Usanove, dok joj je plasman u finale uskratio poraz od Rumunke Alexie Usurelu, koja je osvojila zlatnu medalju.

Medalja koju je osvojila Pajić nije bila jedina za Bosnu i Hercegovinu na takmićenji u Bukureštu.

Lana Lubura je omjerom od tri pobjede i jednim porazom domogla bronze u kategoriji preko 70 kilograma, dok je Vidak Maljević u konkurenciji džudista do 81 kilograma također osvojio bronzano odličje.

Ovi rezultati su potvrda kvalitetnog rada koji je garant da će Džudo savez Bosne i Hercegovine i džudo reprezentacija naše domovine ostvarivati zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima.