Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play off

Fantastični Dončić odveo Dallas u finale Zapada, Boston zaustavio Buckse

luka doncic ss

Dallas je, predvođen Lukom Dončićem, na kraju prve četvrtine stigao do vodstva od 27:17, na poluvremenu je imao velikih 57:27, a na kraju treće dionice čak plus 42 – 92:50

Košarkaši Dallasa pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Phoenixa sa 123:90 u majstorici polufinala play-offa Zapadne konferencije NBA lige i tako se prvi put od 2011. godine plasirali u finale konferencije.

Nakon što je domaći tim u ovoj seriji slavio u prvih šest utakmica, Dallas je prošle noći u odlučujućem meču napravio brejk dominirajući od početka do kraja.

Dallas je, predvođen Lukom Dončićem, na kraju prve četvrtine stigao do vodstva od 27:17, na poluvremenu je imao velikih 57:27, a na kraju treće dionice čak plus 42 – 92:50.

Sunsi su na ovoj utakmici promašivali šuteve koje obično ne promašuju, loše dodavali što obično ne rade i nisu ličili na tim koji je bio najbolji tokom regularne sezone NBA lige. Do poluvremena, mnogi navijači domaćeg tima su zviždali.

Dallas je do pobjede vodio Dončić sa 35 poena, Spencer Dinwiddie je dodao 30, dok je Jalen Brunson postigao 24 poena.

U redovima Phonixa, Devin Booker je ubacio samo 11, a Cris Paul samo deset poena, a najefikasniji sa 12 poena bio je Cameron Johnson.

Dallas će u finalu Zapada igrati protiv Golden Statea, a prva utakmica je na programu u noći između srijede i četvrtka u San Franciscu.

Košarkaši Bostona su ranije sinoć na svom terenu pobijedili branioca titule, ekipu Milwaukeeja sa 109:81 u odlučujućem sedmom meču i plasirali se u finale Istočne konferencije u kojem će igrati protiv Miamija.

Tokom većeg dijela prvog poluvremena Milwaukee je imao prednost, ali je Boston u trećoj dionici prelomio meč poslije koje je imao 15 poena prednosti što još uvijek aktuelni šampion nije uspio da nadoknadi u posljednjoj četvrtini.

Celticse su do pobjede vodili Grant Williams koji je ubacio 27 poena, uključujući sedam trojki, i Jayson Tatum koji je dodao 23 poena. U redovima Milwaukeeja najbolji je bio Giannis Antetokounmpo sa 25 poena, 20 skokova i devet asistencija.

Prva utakmica finala Istoka igra se u noći između utorka i srijede u Miamiju.