Bojan Bogdanović

Fantastični Mostarac sinoć je ubacio 48 poena i prestigao Dražena Petrovića

E01rUM9VEAkbCGB

Bogdanovićeva dosadašnja najbolja utakmica bila je ona iz 2016. godine kad je u dresu Brooklyna zabio 44 koša Philadelphiji

Rođeni Mostarac Bojan Bogdanović odigrao je noćas najbolju utakmicu u dosadašnjoj NBA karijeri.

Utah Jazz je pobijedio Denver Nuggetse 127:120, a hrvatski reprezentativac zabio je čak 48 koševa što mu je najbolji učinak ikada. Bogdanović je iz igre pogodio 16 od 23 šuteva (69.6 posto), a pogodio je čak osam od 11 trica. Slobodna bacanja gađao je savršeno, osam od osam, a dodao je osam skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Bogdanović je zabio najviše koševa za Utah Jazz od 1998. godine kad je Karl Malone zabio 56 koševa protiv Golden Statea.

“Za svaki šut koji sam ispucao sam bio siguran da će ući. Suigrači su me tražili čitavu utakmicu i hvala im na tome. Bila je to velika večer i velika pobjeda za nas. U pravo vrijeme ulazim u formu, baš prije doigravanja”, rekao je Bogdanović nakon utakmice.

Bogdanovićeva dosadašnja najbolja utakmica bila je ona iz 2016. godine kad je u dresu Brooklyna zabio 44 koša Philadelphiji.

Njegovih 48 koševa najbolji je učinak nekog hrvatskog košarkaša u NBA ligi u historiji.

Do sad su rekord držali zajedno upravo Bogdanović i Dražen Petrović. Bogdanović je 2016. u dresu Brooklyna zabio 44 koša Philadelphiji, dok je legendarni Dražen kao igrač New Jersey Netsa zabio isto toliko koševa Houston Rocketsima.