Fantastični Steph Curry ruši sve rekorde

curry111

Steph Curry je svoje Golden State Warriorse noćas odveo do pobjede protiv velikih rivala Oklahome (121-118).

Prije svega prvaci su sinoć već osigurali plasman u play-off, a pobjedom protiv Thundera postali su i ekipa s najboljim omjerom pobjeda i poraza u historiji NBA-a nakon 58 utakmica. Sada su na čudesnih 53-5.

A kada smo već na superlativima oni su posljednjih mjeseci rezervirani isključivo za Stepha Curryja. S razlogom, jer najbolji košarkaš svijeta iz utakmice u utakmicu postavlja nove rekorde. Noćas je to napravio nekoliko puta. Oklahomi je zabio 12 trica čime je izjednačio rekord NBA lige po broju trica u jednoj utakmici. Srušio je i vlastiti rekord, koji je postavio prošle sezone, po broju ubačenih trica u jednoj sezoni . Sada je na 288 pogođena šuta za tri poena i drži prva tri mjesta na ovoj listi. Ova posljednja u noćašnjoj utakmici doista je bila čudesna. Zabio ju je s 10 metara 0,6 sekunde prije kraja za pobjedu 121-118.

– Nisam mogao ni sanjati da ću se u ovom dijelu sezone približiti brojci 300 i tome slično. To nema smisla, uvijek pokušavam napredovati i biti bolji iz utakmice u utakmicu, no jako puno stvari se mora poklopiti da bi ovo uspjelo – rekao je Curry.

A s prvom tricom na utakmici postavio je još jedan rekord. Zabio je trice u 129 uzastopnih utakmica . Utakmicu je završio s 46 koševa, a za kraj smo ostavili još jedan rekord najboljeg košarkaša svijeta. Postao je prvi u historiji NBA lige koji je zabio 10 ili više trica u dvije utakmice zaredom.

https://www.youtube.com/watch?v=d3f95bOfgrs