Ostali sportovi

Namještanje rezultata

FBI i policije evropskih zemalja istražuju 135 tenisera

16/12/2019

Govorimo o armenskoj kladioničarskoj mafiji, koja je raširena po cijeloj Evropi i djeluje megalomanski - rekao je belgijski generalni državni tužilac Eric Bisschop

Više od 135 profesionalnih tenisera, među kojim je jedan koji je u uvršten među prvih 30 na svijetu, dio su policijske istrage zbog namještanja rezultata, objavili su njemački mediji, prenosi STA.

Dnevnik Die Welt i televizijska stanica ZDF su objavili da su u toku istrage u više evropskih država, koje vodi američki FBI i policije tih zemalja.

Među upletenim je teniser koji je trenutno plasiran među prvih 30 na ATP listi, a koji je u karijeri osvojio tri ATP turnira.

– Govorimo o armenskoj kladioničarskoj mafiji, koja je raširena po cijeloj Evropi i djeluje megalomanski – rekao je belgijski generalni državni tužilac Eric Bisschop.

Dodao je da je u istragu uključeno na stotine manjih kladionica, koje su u ostvarile više stotina hiljada eura zarade.

ZDF i Die Welt su razgovarali s nekadašnjim argentinskim teniserom Marcom Trungellitijem, koji je kazao da su ga više puta kontaktirale mafijaške grupe.

– Među prvih pedeset na svijetu je više igrača koji učestvuju u namještanju rezultata. To se događa na turnirima svih nivoa – izjavio je Trungelliti.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.