legendarni švicarac

Federer ne želi u penziju: Porodica je zdrava, supruga i ja smo dobro

federer (1)

Ranije je u nekoliko navrata govorio o ovoj temi, kazavši da nije sigurno šta će se desiti, ali ovaj put je kazao da definitivno ne planira skoriji odlazak s teniskih terena

Švicarski teniser Roger Federer još nema namjeru da ide u penziju iako će uskoro napuniti 39 godina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ranije je u nekoliko navrata govorio o ovoj temi, kazavši da nije sigurno šta će se desiti, ali ovaj put je kazao da definitivno ne planira skoriji odlazak s teniskih terena.

“Nema novih vijesti o povlačenju ili bilo kakvih planova za prestanak igranja. Porodica je zdrava, moja supruga je također ok i ja se osjećam prilično dobro i zato mislim da se i dalje mogu takmičiti na najvišem nivou, što sam radio i u Australiji”, kazao je Roger.

Istakao je da je sretan što uopšte još uvijek može igrati tenis.

“Sretan sam što sam i dalje na terenu. Nikada ipak ne znate, ali trenutno nemam neke planove za penziju i odlazak. Zadovoljan sam što je sezona počela dobro”.

Federer je u polufinalu ovogodišnjeg Australian Opena izgubio od srbijanskog tenisera Novaka Đokovića koji je u finalu bio bolji od Austrijanca Dominica Thiema.

Inače, Švicarac je još uvijek na 20 Grand Slam titula, a posljednju je osvojio prije dvije godine.