Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Masters u Parizu

Federer nije izgubio servis, ali jeste meč od Đokovića

djokovic

Đoković sutra od 15:00 sati igra finale protiv Rusa Karena Hačanova koji je u prvom polufinalu dana deklasirao Austrijanca Dominica Thiema sa 6:4 i 6:1

U teniskoj poslastici Novak Đoković je pobijedio Rogera Federera nakon više od tri sata borbe 7:6, 5:7, 7:6 i plasirao se u finale Mastersa u Parizu gdje će igrati protiv Karena Hačanova.

Svaki puta kada jedni od najboljih tenisera u istoriji, što Federer i Đoković svakako jesu, zakorače na teren, svi ljubitelji tenisa mogu uživati u dvoboju kakvog nemamo priliku gledati svaki dan, a tako je bilo i danas.

Pobjednik prvog seta odlučen je u tie-breaku kada je Federer neforsiranim greškama u ključnim trenucima poklonio set Đokoviću. Švicarac je imao set loptu na 6:5, ali tada prestaje s agresivnošću i Srbin uzima tri poena zaredom.

U drugom setu Švicarac je napravio ključni break pri vodstvu 6:5. Samo gem prije spašavao je break loptu na svom servisu, a vrlo vjerovatno i meč. Đoković inače cijeli susret nije uspio oduzeti Federerov servis, a propustio je čak 12 break prilika.

Ipak, ni to ga nije spriječilo da odvede odlučujući set do tie-breaka. Za razliku od prvog, ovdje nije bilo nikakve drame. Đoković je bio mirniji tokom izmjena, brzo došao do 6:1 prednosti i mirno priveo susret kraju.

Đoković sutra od 15:00 sati igra finale protiv Rusa Karena Hačanova koji je u prvom polufinalu dana deklasirao Austrijanca Dominica Thiema sa 6:4 i 6:1.