Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FIBA 18. avgusta u Sarajevu promoviše pehar za prvaka Evrope

fiba-trofej

Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) 18. avgusta ove godine u Sarajevu promovisat će pehar namijenjen prvaku Evrope. Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će jedna od stanica na turneji pehara kroz 24 zemlje, čije će reprezentacije učestvovati na predstojećem Eurobasketu.

“Promocija pehara bit će održana 18. avgusta na platou ispred BBI centra u Sarajevu. Promotori će biti proslavljeni bh. košarkaši Samir Avdić i najvjerovatnije Nenad Marković. Svečanoj ceremoniji prisustvovat će i stručni štab i košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine koji će se tada boraviti u našoj prijestolnici na pripremama za iskušenja na Eurobasketu”, rekao je Igor Stojanović, direktor košarkaške reprezentacije BiH.

Selektor Duško Ivanović pred nastup na Evropskom prvenstvu bh. igrače okupit će u Sarajevu 23. jula, kada će i zvanično početi pripreme za veliko takmičenje.

Eurobasket 2015 odigrat će se od 5. do 20. septembra u četiri države, Hrvatskoj, Francuskoj, Latviji i Njemačkoj. BiH će nastupiti u grupi “A”, koja će se igrati u Montpellieru (Francuska), gdje će u utakmicama sa Poljskom, Rusijom, Francuskom, Finskom i Islandom pokušati izboriti plasman u drugi krug takmičenja.