Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bih napredovala

FIBA objavila Power Rankings pred početak Eurobasketa

nurkic fiba

U obrazloženju za reprezentaciju BiH se navodi da je naš nacionalni tim poslao snažnu poruku nedavnom pobjedom nad Francuskom i da bi možda nešto slično mogao uraditi protiv favorita na EP

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je danas takozvani Power Rankings reprezentacija koje će učestvovati na predstojećem Eurobasketu koji počinje za dva dana.

Nije riječ o klasičnoj rang-listi, već redoslijedu skrojenom prema procjeni igračkog kadra i posljednjim rezultatima.

Muška košarkaška selecija Bosne i Hercegovine nalazi se na 13. mjestu, što znači da je napredovala za dvije pozicije u odnosu na prethodni Power Rankings.

U obrazloženju za reprezentaciju BiH se navodi da je naš nacionalni tim poslao snažnu poruku nedavnom pobjedom nad Francuskom i da bi možda nešto slično mogao uraditi protiv favorita na EP.

“To je posebno impresivno za ekipu koja je u takmičenje ušla nakon teškog poraza od Crne Gore, ali dosljednost će biti potrebna na Eurobasketu”.

“Bosna i Hercegovina je upravo pobijedila Francusku, pa zašto to ne bi ponovila? Ako ne uspiju, možda će morati pobijediti Sloveniju, Litvu ili Njemačku, tako da je težak zadatak proći u osminu finala”, stoji u objašnjenju naše trenutne pozicije.

Na prvom mjestu se nalazi Srbija, slijede Slovenija, Grčka, Litvanija, Francuska…

Crna Gora je mjesto iza nas, na 14. poziciji, dok je Hrvatska dva mjesta ispred nas, na 11 poziciji.