Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarkaški savez odlučio

FIBA odbila odgoditi meč Litvanije i BiH, ali naši košarkaši neće putovati u Vilnius

kosarka bh litvanija AA (1)

Košarkaški savez BiH saopštio je da je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas u večernjim satima dostavila negativan odgovor na njihov zahtjev da se odgodi utakmica između reprezentacija Litvanije i BiH, zakazana za nedjelju, 27. februara

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine iz sigurnosnih razloga neće putovati u Vilnius gdje je 27. februara trebala igrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Košarkaški savez BiH saopštio je da je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas u večernjim satima dostavila negativan odgovor na njihov zahtjev da se odgodi utakmica između reprezentacija Litvanije i BiH, zakazana za nedjelju, 27. februara.

Uprkos takvoj odluci FIBA-e, Košarkaški savez BiH je donio odluku da bh. nacionalni tim neće putovati u Vilnius zbog sigurnosne situacije u istočnoj Evropi.

“Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog štaba i igrača. Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju vanrednog stanja u Litvaniji, dakle državi koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini. Stoga nas niko ne može ubijediti da nismo donijeli ispravnu odluku. Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA-e, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog štaba”, izjavio je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.