Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FIBA ukinula sankcije KK Bosni

gvozdic-kk-bosna33

FIBA je nakon skoro šest godina ukinula sankcije KK Bosni, prenosi Anadolu Agency (AA).

U maju 2011. godine, krovna košarkaška organizacija FIBA, izrekla je sankcije KK Bosni, a zbog slučaja Vučurović.

Nakon skoro šest godina, danas je na adresu KK Bosna stigla i zvanična potvrda da su sankcije ukinute, a slučaj Vučurović riješen.

“Veliki trud svih nas u klubu se napokon isplatio. Uspjeli smo riješiti jedan od mnogih problema vezanih za KK Bosnu i sada trebamo nastaviti dalje. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših navijača koji su nam pokazali da se vrijedi boriti i koliko nam svima Bosna znači! Posebnu zahvalnost dugujemo premijeru Konakoviću i ministru Kuriću i našim partnerima koji su nam ukazali povjerenje i podržali nas kada je bilo najpotrebnije. Nadam se da će i drugi prepoznati naš rad i priključiti se ovom projektu kako bi svi zajedno vratili Bosnu u vrh bh i regionalne košarke”, rekao je direktor kluba Damir Krupalija.

Predsjednik UO, gospodin Almir Bradić se također zahvalio svima te dodao da je klub napravio velike pomake.

“Klub je bio u drugoj ligi i pred gašenjem, a već ove sezone smo napravili velike pomake. Prvi smo na tabeli i radimo na ispunjavanju naših ciljeva. Publika se vraća u Skenderiju, a to je za nas najveća nagrada. Nadamo se da će Skenderija uvijek biti puna”, rekao je Bradić.