Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savladali cska

Final four Eurolige: Košarkaši Anadolu Efesa prvi finalisti

anadolu-efes-istanbul (1)

Klub iz Istabula u prvom polufinalu Final foura Eurolige, koji se igra u Kelnu, savladali su CSKA iz Moskve rezultatom 89:86


KELN (AA) – Košarkaši Anadolu Efesa prvi su finalisti Turkish Airlines Eurolige. Klub iz Istanbula u prvom polufinalu Final foura Eurolige, koji se igra u Kelnu, savladali su CSKA iz Moskve rezultatom 89:86, prenosi Anadolu Agency (AA).

Efes je dominirao u prve tri četvrtine utakmice, pa je u posljednji period ušao sa čak 16 poena prednosti (71:55). Međutim, u četvrtom periodu CSKA je zaigrala sjajno, prije svega u odbrani i uspjela je uvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu. U samom finišu Moskovljani su prišli na pola koša zaostatka (86:87), ali nisu uspjeli napraviti potpuni preokret.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je MVP ligaškog dijela Eurolige Vasilije Micić koji je ubacio 25 poena. Uz njega dobru partiju su pružili još Sertac Sanli sa 19 i Rodrigue Beaubois sa 15 poena. CSKA je predvodio Will Cylburn sa 26, a pratili su ga Daniel Hackett sa 17 i Iffe Lundberg sa 15 poena.

U drugom polufinalu sa početkom u 21 sat sastaju se Barcelona i Armani Milano.