Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Final four SEHA lige: Nakon Veszprema, finale izborio i Vardar

vardar – zagrab – rukomet

Rukometaši skopskog Vardara drugi su finalisti Final foura SEHA lige koji se igra u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu. U drugom polufinalnom ogledu savladali su PPD Zagreb, koji je imao podršku 5.000 navijača. U sjajnoj utakmici, poslije velike borbe makedonski šampion je slavio sa 26:24 (12:10) i u nedjeljnom finalu sastaće se sa braniocem naslova MVM Veszpremom, javlja Anadolu Agency (AA).

Zagreb je poveo sa 1:0, a onda je Vardar preuzeo kontrolu nad rezultatom. Konstantno je tokom prvog dijela igre bio u prednosti u rasponu od jednog do tri gola razlike. Na poluvremenu je bilo 12:10 za sastav iz Skoplja.

Na otvaranju drugog poluvremena hrvatski šampion je nošen publikom potpuno okrenuo rezultat u svoju korist i poveo sa 16:14 u 37. minuti. No, nisu dugo zadržali vodstvo. Vardar se brzo vratio i nakon šest minuta ponovo poveo sa 17:16. U završnici, u veoma naelektrisanoj atmosferi, “crveno-crni” su uspjeli sačuvati vodstvo i na kraju zasluženo slaviti (26:24).

U finalu koje će se igrati u nedjelju od 19 sati sastaće se MVM Veszprem i Vardar, koji su rivali i u četvrtfinalu Lige šampiona. Prethodno će sa početkom u 16.30 u borbi za treće mjesto snage odmjeriti Brest Meshkov i PPD Zagreb.

– Vardar – PPD Zagreb 26:24 (12:10) –

Gradska sportska dvorana u Varaždinu. Gledalaca: 5.000. Sudije: Peter Brunovsky i Vladimir Čanda (Slovačka). Sedmerci: Vardar 5 (5), PPD Zagreb 5 (5). Isključenja: Vardar 14 minuta, PPD Zagreb 10 minuta.

VARDAR: Šterbik 8 odbrana, Stoilov 1, Brumen, Toskić 1, Manaskov 6, Maqueda 1, Karačić 3, Dujshebaev 5, Abutović, Cindrić 4, Dibirov 1, Gorbok 3, Shishkarev 1, Marsenić, Angelov, Milić. Trener: Raul Gonzalez.

PPD ZAGREB: Stevanović 5 odbrana, Vujić, Kontrec 4, Šprem, Šebetić 4, Marković 2, Raković, Horvat 6, Šušnja, J. Valčić 3, T. Valčić, Mandalinić 1, Obranović, Markoski, Pavlović 4, Ivić 3 odbrane. Trener: Veselin Vujović.