Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1: Vesrtappen produžio ugovor sa Red Bull Racingom

max-verstappen-toro-rosso_3376575

Max Verstappen potpisao je produženje ugovora sa Red Bull Racingom, prema kojem će u britanskom timu ostati do 2020. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mladi 20-godišnji Holanđanin postao je veoma tražen vozač u Formuli 1 nakon što je prošle godine trijumfom na Velikoj nagradi Španije postao najmlađi pobjednik trke u istoriji “najbržeg cirkusa na svijetu“.

Sin bivšeg vozača Josa bio je povezivan sa prelaskom u Mercedes ili Ferrari, ali je Red Bull bio odlučan da zadrži talentovanog pilota u svom timu. Mnogi Verstappena vide kao budućeg svjetskog šampiona Formule 1.

“Oni su uvijek podržavali mene i moje ambicije. Znam da dijelimo iste ambicije. Veoma sam sretan što ću i dalje biti dio Red Bull Racing tima i gledati naprijed prema zajedničkom radu kako bi uživali u još većim uspjesima u godinama koje dolaze“, kazao je Verstappen.

On je u Formuli 1 debitovao 2015. godine u Toro Rossu, timu koji je također u vlasništvu Red Bulla. Do sada je u Formuli 1 ostvario dvije pobjede i deset puta bio na pobjedničkom podiumu.