Ostali sportovi

zakazana za 10. oktobar

Formula 1: Zbog koronavirusa otkazana trka za Veliku nagradu Japana

18/08/2021

Japanska vlada je donijela odluku da otkaže trku ove sezone zbog složene situacije u vezi s pandemijom koronavirusa u zemlji, navodi se u saopćenju Formule 1

Ovogodišnja Velika nagrada Japana otkazana je nakon razgovora između Vlade i promotera trke, rekli su u srijedu organizatori Formule 1, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trka je bila zakazana za 10. oktobar.

“Japanska vlada je donijela odluku da otkaže trku ove sezone zbog složene situacije u vezi s pandemijom koronavirusa u zemlji”, navodi se u saopćenju Formule 1.

Saopćeno je da Formula 1 sada radi na detaljima revidiranog kalendara koji će biti objavljen narednih sedmica. Ova odluka je još jedan udarac za F1 u Aziji, nakon otkazivanja Velike nagrade Kine. Ranije je otkazana i trka za Veliku nagradu Australije.

Velika nagrada Japana vozi se na čuvenoj stazi Suzuka. U glavnom japanskom gradu Tokiju su nedavno održane Olimpijske igre, a uskoro i Paraolimpijske igre.

Broj novozaraženih koronavirusom u Tokiju se utrostručio tokom 17 dana Olimpijskih igara, koje su završile 8. augusta. Međutim, medicinski stručnjaci naveli su da porast nije direktno povezan s Olimpijadom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.