Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fourcade pobijedio u najuzbudljivijoj utrci u Pyeongchangu

Fourcade

Najbolji nordijski biatlonac današnjice Francuz Martin Fourcade pobijedio je u utrci na 15 kilometara s masovnim startom i osvojio zlatnu medalju u najuzbudljivijem takmičenju viđenom od početka Zimskih olimpijskih igara u južnokorejskom Pyeongchangu, javlja Anadolu Agency (AA).

Fourcade je do olimpijskog zlata došao pobijedivši Nijemca Simona Schemppa u foto-finišu u kojem je doslovno ciljnu liniju prešao za pola skijaške pancerice ispred rivala.

Za treće mjesto i bronzanu medalju viđen je također uzbudljiv duel između Norvežanina Emila Heglea Svendsena i Nijemca Erika Lessera, a Norvežanin je bio brži za četiri desetinke.

Niti jedan od ukupno trideset biatlonaca nije uspio završiti takmičenje bez promašaja, a pobjednik Fourcade je do zlata stigao s po jednim promašajem iz ležećeg i stojećeg stava.

Pobjednik individualne utrke Norvežanin Johannes Thingnes Boe osvojio je tek 16. mjesto u današnjoj utrci s masovnim startom jer je na drugom gađanju u ležećem stavu imao nenadoknadiva tri promašaja.