Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuska među osam najboljih na Eurobasketu

Košarkaška reprezentacija Francuske pobijedila je selekciju Turske rezultatom 76:53 u posljednjem današnjem susretu osmine finale Eurobasketa, te se plasirala među osam najboljih evropskih nacionalnih timova.

Obje reprezentacije su na samom početku susreta pokazale kvalitetnu igru. Francuska je bila u vodstvu od 17:10, a Turci su nakon toga uzvratili serijom od 8:0. Rezultat prvi četvrtine bio je 18:17 za Tursku.

Za Turke stvari su krenule naopako već u drugoj četvrtini u kojoj su postigli svega osam koševa, što je jako malo u odnosu na Francuze koji bilježe 19 poena. Francuska ide na odmor sa 10 poena prednosti.

Nastavak utakmice bez nekih velikih promjena, mnogo grešaka Turske u odbrani, koje Francuska pametno koristi. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 59:40 za domaćina. Da je reprezentacija Turske u ovom susretu bila u potpunosti slomljena pokazuje i konačan rezultat utakmice 76:53.

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv Latvije.

Osim Francuske, u današnjim susretima osmine finala u nastavak takmičenja plasirale su se i reprezentacije Latvije, Grčke, te Španije. Sutra (nedjelja, 13. septembra) su na rasporedu i preostala četiri susreta osmine finala između Hrvatske i Češke, Srbije i Finske, Izraela i Italije, te Litvanije i Gruzije.