benoit paire

Francuski teniser frustriran: Ne mogu više, 250. put sam dobio koronu

benoit-paire

Paire, 46. teniser svijeta, na Instagramu je objavio da ima koronu i da je u izolaciji. Propustit će turnir u Melbourneu koji počinje 4. januara

Francuski teniser Benoit Paire pozitivan je na koronavirus tri sedmice prije početka Australian Opena.

Paire, 46. teniser svijeta, na Instagramu je objavio da ima koronu i da je u izolaciji. Propustit će turnir u Melbourneu koji počinje 4. januara.

“Pozdrav, zovem se Benoit Paire i 250. put sam pozitivan na koronavirus. Iskreno, ne mogu se više nositi s ovim covid sra*em. Ne osjećam se dobro psihički zbog ovih izolaciji i vremena provedenog u hotelskim sobama diljem svijeta. Zbog korone imam problema s nosom. Prošla godina je bila teška, a i nova je krenula u istom smjeru”, poručio je Paire i dodao da je cijepljen s dvije doze i da podržava cijepljenje, ali da ne vidi smisao ako kao cijepljena osoba mora u izolaciju.

Paire je propustio US Open prošle godine jer je dobio koronu samo nekoliko dana prije početka turnira. Sada ima vremena oporaviti se na vrijeme za nastup na Australian Openu.

U posljednjih nekoliko dana sve je više zaraženih u svijetu tenisa. Koronu su dobili Rafael Nadal, Andrej Rubljev, Denis Shapovalov, Belinda Bencic, Ons Jabeur, Emma Raducanu…