Francuz zaplakao pred novinarima jer nije izabran za All-Star utakmicu – Fokus.ba
Ostali sportovi

NBA

Francuz zaplakao pred novinarima jer nije izabran za All-Star utakmicu

02/02/2019

Još jedan razlog zbog kojeg će Gobert sigurno biti tužan zbog izostavljanja s All-Star utakmice leži i u činjenici da je izgubio pozamašnu svotu novca

Francuz Rudy Gobert je uz Luku Dončića još jedan gubitnik u glasanju za All-Star utakmicu budući da se ni on nije našao u rosteru za tradicionalnu utakmicu najboljih košarkaša u NBA ligi.

San koji sanjaju svi košarkaši mu se srušio, a kada se centar Utah Jazza prvi put o tome oglasio u javnosti – slomio se. Francuz nije izdržao i u jednom trenutku prestao je pričati i briznuo u plač.

“Zvala me majka i plakala je. Bilo mi je teško, ali tako je, kako je”, nekako je izustio potreseni Gobert pred novinarima.

Gobert je prošle sezone proglašen najboljim odbrambenim igračem lige, u aktuelnoj sezoni ima respektabilan učinak, vodeći je u nekoliko statističkih kategorija, ali prema mišljenju navijača, medija i trenera – ima i boljih od njega.

Još jedan razlog zbog kojeg će Gobert sigurno biti tužan zbog izostavljanja s All-Star utakmice leži i u činjenici da je izgubio pozamašnu svotu novca. Prije dvije godine ovaj centar potpisao je 100 miliona dolara vrijedan ugovor s Utom i time postao najplaćeniji francuski sportista u istoriji.

U tom ugovoru stoji i klauzula prema kojoj uvrštenje u All-Star utakmicu Gobertu donosi milion dolara bez kojih je, barem za sada, ostao.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.