Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

grupa u kojoj je i bih

Francuzi su na pragu ispadanja s Eura, lošiji rezultat su imali samo 1978. godine

francuska

Francuzi su u vrlo teškoj situaciji. Senzacionalni poraz od Portugala u prvom kolu stavio ih je u poziciju da danas moraju dobiti ako žele ući u drugi krug

Rukometna reprezentacija Francuske večeras u 18:15 protiv Norveške igra ključnu utakmicu na Evropskom prvenstvu.

Ekipa Didiera Dinarta blagi je favorit, ali će protiv sebe, osim odlične norveške reprezentacije, imati i punu dvoranu norveških navijača jer se utakmica igra u Trondheimu. Francuzi su u vrlo teškoj situaciji. Senzacionalni poraz od Portugala u prvom kolu stavio ih je u poziciju da danas moraju dobiti ako žele ući u drugi krug.

U slučaju poraza od Norveške i očekivane pobjede Portugala protiv BiH, Francuska u zadnjem kolu ne bi više imala nikakvih izgleda. Eventualno ispadanje u skupini bilo bi najlošiji rezultat te reprezentacije na velikim takmičenjima nakon 1978. godine i ispadanja u grupi na SP-u u Danskoj. Francuska na Evropskim prvenstvima nikad nije bila plasirana lošije od 7. mjesta.

Vrlo lako može se dogoditi da tri ekipe nakon zadnjeg kola završe s četiri boda. To će se dogoditi ako Francuska i Portugal večeras upišu pobjede, u zadnjem kolu Norveška pobijedi Portugal, a Francuska BiH. U tom slučaju Francuska, Norveška i Portugal bi imali po četiri boda i odlučivala bi mini-tablica te tri ekipe u kojoj bi se gledala gol-razlika jer bi svako imao pobjedu i poraz.

Ukoliko BiH večeras slavi nad Portugalom, onda bi direktan ogled naše reprezentacije i Francuza odlučivao o plasmanu u drugi krug, s tim da bi za to bila potrebna pobjeda Norveške nad Portugalom.