Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

boks

Fury i Usyk izlaze u ring tačno u ponoć, meč stoljeća bez TV prenosa u BiH

fury usyk
FOTO: Screenshot
Fury i Usyk tokom vaganja

Pobjednik borbe postat će prvi čovjek koji je ujedinio sve titule još od Lennoxa Lewisa, koji je to napravio pobjedom protiv Evandera Holyfielda 1999. godine

Tyson Fury (35) i Oleksandr Usyk (37) večeras će se boriti u meču koji je davno nazvan bokserskim mečom stoljeća. Borba za ujedinjenje titula bokserskog prvaka teške kategorije održat će se u Rijadu, gdje će ući Fury, prvak prema WBC-u, i Usik, prvak prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ringu.

Borba je trebala biti održana u februaru, a odgođena je nakon što je Fury tokom priprema u sparingu s Agronom Smakićijem zaradio posjeklinu na licu, zbog koje je morao prolongirati meč.

Pobjednik borbe postat će prvi čovjek koji je ujedinio sve titule još od Lennoxa Lewisa, koji je to napravio pobjedom protiv Evandera Holyfielda 1999. godine. 

Gdje gledati meč?

Vlasnik prava je platforma DAZN pa tako prenosa na televizijskim kanalima u BiH neće biti. Da bi ste gledali meč u prenosu uživo, to košta oko 30 eura (pretplata plus PPV).

Početak priredbe predviđen je za 18 sati po našem vremenu, a borba Furyja i Usika najavljena je tačno u ponoć. Ipak, s obzirom na to kako to inače ide, ne treba iznenaditi ako meč stoljeća krene i nešto kasnije.