Ostali sportovi

Las vegas

Fury pobijedio sudijskom odlukom uprkos brutalnoj povredi (FOTO)

15/09/2019

Najavio je i veliki revanš protiv Deontaya Wildera 22. februara u New Yorku

Tyson Fury (31) preživio je jedan od najstresnijih mečeva u karijeri. Britanski bokser pobijedio je Šveđanina Otta Wallina (28) na priredbi u Las Vegasu jednoglasnom sudijskom odlukom.

No još u trećoj rundi od 12 neporaženi teškaš dobio je gadnu posjekotinu iznad desnog oka nakon sudara glavama. Krv je šikljala, nekako su ga zakrpili i uspio je izdržati do kraja i slaviti.

– Znam da bi Ottov otac bio jako ponosan na sina. Bila je to sjajna borba, dobio sam udarac u oko i to je promijenilo meč. Većinu vremena nisam mogao vidjeti na to oko. A onda je došlo i do sudara glavama i opet sam dobio porezotinu. Dobrih i teških 12 rundi – priznao je Fury.

Najavio je i veliki revanš protiv Deontaya Wildera 22. februara u New Yorku. Podsjetimo, prvi sudar u decembru prošle godine u Los Angelesu završio je neriješeno.

– Deontaye, želim te sljedećeg, bum! U dobroj sam formi za veliki okršaj 22. februara. Neka posjekotina zacijeli i da imam vremena za opuštanje s porodicom. Sve je u srcu i odlučnosti i ako to budem imao, uspjet ću. On je bio na 20-0 i nije znao kako je izgubiti, ali ja sam bio bolji – kaže Tyson.

Otac John nije ga štedio u analizi meča… Najblaže rečeno.

– Ovo je najgore što sam vidio od Tysona. Ponosan sam kako se provukao, ali mora biti iskren i reći da stvari nisu dobre. Istrošio se nakon druge runde, a prošao je osam sedmica pripremnog kampa. Bio je slab kao mačić. Imao je 115 kilograma i upozoravao sam ga, mora biti na 120. Da se mene pitalo, njegovog tima ne bi bilo. A zadrži li ga, neće biti ni njegove karijere – oštar je bio tata Fury i nastavio:

– Nije bilo snage u njegovim udarcima, izgubio je formu i snagu, stopala su mu se spajala i izgledalo je to dosta neuredno. Njegova želja za pobjeđivanjem neupitna je, ali jako se morao potruditi da bi do nje i došao. Pa kako mu se čovjek poput Otta Wallina, s ograničenim mogućnostima, tako približio prodornim udarcima? Porezao ga je, Tyson je imao ograničeno vrijeme i bilo ko drugi vjerojatno bi ga nokautirao. Pa takva povreda mogla bi mu završiti karijeru, vjerojatno će trebati operaciju.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.