dočekuju rumune

Futsal reprezentacija BiH danas ima prvu “meč loptu” za plasman na Euro

futsal

Selektor Ivo Krezo ističe da se ekipa kvalitetno priprema za meč s Rumunijom

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas protiv Rumunije odigrati meč četvrtog kola Četvrte grupe kvalifikacija za EURO 2022.

U prva tri susreta bh. reprezentativci su ostvarili isto toliko pobjeda, te bi pozitivnim ishodom u današnjem meču osigurali plasman na veliko takmičenje.

Selektor Ivo Krezo ističe da se ekipa kvalitetno priprema za meč s Rumunijom.

– Može se reći da je pred nama prva ‘meč lopta’ za plasman na Evropsko prvenstvo, ali mi ne gledamo na ovaj susret tako. Idemo korak po korak i spremamo se najbolje što možemo za utakmicu s Rumunima. Protivnika sad još bolje poznajemo, vidjeli smo da su opasni u igri jedan na jedan i iz prekida. Pripremali smo se da ih neutrališemo u tim segmentima u kojim su najbolji. Svi igrači koji su nastupali u Bukureštu na raspolaganju su i sutra, te se nadamo još jednom pozitivnom rezultatu – kazao je Krezo.

Kapiten Anel Radmilović poručuje da će ekipa još jednom pružiti svoj maksimum.

– Napravili smo vrhunske rezultate do sada i imamo maksimalan učinak, ali nismo ništa napravili ako na tome stanemo. Sigurno je da su očekivanja velika jer smo pokazali da se možemo nositi s velikim reprezentacijama. Rumunija je jaka ekipa s iskusnim igračima iz Brazila i Portugala. Ono što možemo poručiti navijačima je da idemo po nova tri boda. Raspoloženje u ekipi je odlično i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Ostavit ćemo srce na terenu i vidjećemo da li će nam to donijeti željeni rezultat – izjavio je Radmilović.

Susret Bosna i Hercegovina – Rumunija na programu je u 18.00 sati u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Utakmicu će prenositi Arena Sport na svom drugom kanalu.