Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Futsal reprezentacija BiH igra dvije prijateljske utakmice s Makedonijom

futsal (1)

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici u sklopu priprema za dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Makedonije, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranici selektora Bore Matana odigrat će dvije prijateljske utakmice kao pripreme za predstojeći kvalifikacioni ciklus.

Selektor Matan rekao je kako će ove prijateljske utakmice dati priliku svakom igraču da “zaradi” minute na terenu.

futsal (1)

“Ovo je novo selektiranje igrača i ovo je tek početak nakon kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nemamo službenih takmičenja u ovoj godini i ovo su pripreme za kvalifikacije za sljedeću godinu kada imamo susrete već od drugog mjeseca. Nadam se da će ovakvih akcija biti još”, rekao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) selektor bh. reprezentacije, Boro Matan.

Rekao je kako je svaka prilika za utakmice odlična, ali da se sve organizovalo u kratkom roku.

futsal (2)

“Imamo dva nova igrača, golmana Hodžića i Tanaskovića, a s ostalim igračima smo već bili na kvalifikacijama. Sazvali smo ih da zajedno prođemo kroz ono što očekujemo. Napravili smo dogovor da svi dođu, a ako ne vidimo napretka, ići ćemo s novom selekcijom. Igrači koji ne mogu napredovati ili ispuniti očekivanja i ako ne podignu nivo i kvalitet rada, što je za naše prilike odlično, ali kada dođu selekcije poput Kazahstana što smo vidjeli i na utakmici u Zenici, onda vidimo gdje se nalazimo”, rekao je Matan.

“Nama trebaju sustavan rad i omladinske selekcije, da ne pravimo reprezentaciju od igrača koji ne mogu više igrati veliki nogomet pa se odluče za reprezentaciju. Imamo vrlo malo igrača iz čega trebamo naći one koji će igrati za reprezentaciju. Što se talenta tiče, sigurno da smo ispred nekih država”, dodao je Matan.

Za selekciju Makedonije kaže da je nepoznanica i da imaju dobru ekipu koja igra na zavidnom nivou i postiže dobre rezultate.

futsal (3)

“Mi nismo dostigli nivo, nemamo mogućnosti da dovedemo igrače i sve je na nekom amaterskom nivou. To možemo protiv reprezentacija koje su na istom nivou s nama, ali kada igramo protiv kvalitetnih reprezentacija poput Kazahstana, imamo problem. Da imamo 16 ekipa na Evropskom prvenstvu, sigurno bismo imali dva Eura iza nas, ali s obzirom da je koncept takmičenja na Evropskom prvenstvu takav da se takmiči 12 reprezentacija, onda je teško. Nadamo se da će se to promijeniti u budućnosti”, rekao je Matan.

Selektor Matan u Zenicu je pozvao 14 igrača, a susrete protiv Makedonije igraju sutra u 18 sati u zeničkoj Areni te dva dana kasnije u istom terminu, također u Areni.