Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

danas u zenici

Futsal selekcija BiH počinje pripreme za start kvalifikacija za SP 2024.

futsal nfsbih

Krezo najavljuje da će mu se danas odazvati svi pozvani igrači te da će već večeras na prvom treningu u Areni u Zenici imati kompletriran igrački kadar

Futsal selekcija Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, gdje će se narednih dana spremati za nastupajuće utakmice u okviru Grupe 3 glavne kvalifikacione runde za Svjetsko prvenstvo 2024. godine.

Selekcija BiH, koju predvodi Ivo Krezo, prvi će susret igrati u subotu, 17. septembra u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici protiv Armenije, a u drugom će kolu, 20. septembra gostovati u Brnu u Češkoj Republici. Uzvrati su krajem februara i početkom marta naredne godine, kada će biti poznati putnici u viši rang – elitnu grupu.

Krezo najavljuje da će mu se danas odazvati svi pozvani igrači te da će već večeras na prvom treningu u Areni u Zenici imati kompletriran igrački kadar.

-Svi igrači koji su pozvani, najavili su dolazak u Zenicu. Naravno, imamo trojicu igrača koji su zbog privatnih razloga otpali prije objave spiska. Međutim, vjerujem da s igračkim kadrom kojeg ću imati možemo ostvariti naš cilj i biti prvi u grupi – optimističan je Krezo.

Uvjeren je kako će njegovi puleni u subotu slaviti protiv Armenije, ali poziva zeničke i bosanskohercegovačke ljubitelje futsala da im dođu pružiti podršku.

-Ne smijemo bježati od uloge favorita protiv Armenije, jer smo po svemu kvalitetniji tim. Međutim, moramo se dobro pripremiti i to pokazati i na terenu. Što se tiče naredne utakmice, na gostovanju kod Češke, također vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat. S njima su igrali u decembru prošle godine na turniru u Slovačkoj, u sklopu priprema za učešće na ovogodišnjem evropskom prvenstvu. Tada smo poraženi s 3:5, ali smo izvukli pouke iz tog poraza i vjerujem da možemo nastaviti s uspjesima te rasti kao reprezentacija – kaže Krezo, koji najavljuje kako će od sutra imati dva treninga dnevno do subotnjeg meča u Zenici.

U elitni razred, napominje, direktno će se plasirati 12 pobjednika skupina, zatim četiri najbolja drugoplasirana iz tih skupina, a preostalih osam će igrati baraž za još četiri mjesta koja će osigurati plasman u elitnu grupu.

Krezo je pozvao sljedeće igrače: Senad Poračanin i Josip Bošković (Vrgorac, Hrvatska), Almedin Bundavica i Bekir Hodžić (Copy Leaders Prievidza, Slovačka), Josip Sesar i Srđan Ivanković (TSV Weilimdorf, Njemačka), Blago Gašpar i Marin Sesar (Novo Vrijeme, Hrvatska), Adnan Kalajdžić, Admir Čorhodžić, Marijo Aladžić, Samir Gosto i Nermin Kahvedžić (Mostar SG), Muanis Duvnjak (GFC Sarajevo), Darko Milanović (Futsal Pula, Hrvatska), Davor Arnautović (Radnik Bijeljina).