Liga prvaka

Futsaleri Salines Tuzla Cityja u Sarajevu dočekuju nekadašnjeg prvaka Evrope

20210113_2_46342183_61516546_Web (1)

Utakmica se igra u subotu 16. januara sa početkom u 19 sati uz direktan prijenos na BHT HD kanalu

U šesnaestini finala UEFA Lige prvaka futsaleri Salines Tuzla Cityja će u dvorani Hotela „Hills“ u Sarajevu dočekati viceprvaka Rusije ekipu Ugre iz Yugorska koja je 2016. osvojila titulu prvaka Evrope.

„Slagao bih vas sve kada bih rekao da ekipa iz Rusije nije favorit. Mi smo u šesnaestinu finala UEFA Lige prvaka došli nakon eliminacije FC Encampa iz Andore. Pobijedili smo sa 10:3 na gostujućem terenu i došli do prve domaće historijske utakmice, odnosno među 32 ekipe u Evropi. Naš rival je izuzetno organizovan tim, iza njih stoji moćni sponzor, ali svakako da se nećemo olako predati“, kazao je Predrag Raić, trener FC Salines Tuzla Cityja.

Tim iz Tuzle je pretrpio nekoliko promjena. Nekoliko igrača se žali na povrede, ali je u Tuzlu stigao i brazilski internacionalac Thiago Bolihna, koji je s reprezentacijom Azerbejdžana igrao na evropskim i svjetskim prvenstvima.

„U desetak dana koliko sam ovdje uvidio sam da moja nova ekipa ima potencijala. Dobro poznajem ekipu Ugra Yugorsk jer sam igrao u Futsal ligi Rusije. Nekad prije bi rekli kako su favoriti ekipe iz Španije, Portugala, Brazila, Rusije… U futsal se sve više ulaže i klubovi iz drugih krajeva Evrope imaju svoje realne šanse za uspjeh“, kazao je Bolihna koji će u duelu sa ruskom ekipom imati svoj debi u FC Salines Tuzla City.

Nakon osvajanja šampionske titule u prvenstvu BiH rukovodstvo FC Salines Tuzla Cityja se nadalo da će evropske utakmice igrati u SKPC „Mejdan“. No, u poplavi je ljetos potopljena velika dvorana tuzlanskog sportskog centra zbog čega su se u tuzlaskom klubu odlučili za domaćinstvo u Areni „Hills“ u Sarajevu.

Utakmica se igra u subotu 16. januara sa početkom u 19 sati uz direktan prijenos na BHT HD kanalu.