Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pobjeda detroita

Garza i saigrači oborili rekord NBA lige star skoro 50 godina

garza

Luka Garza je po prvi put ostvario double-double učinak u NBA ligi. Upisao je 20 poena i 14 skokova, tome pridodao jednu ukradenu loptu, a na parketu proveo skoro 40 minuta

Sjajna večer za Luku Garzu. Potencijalni reprezentativac BiH odigrao je partiju karijere, a njegovi Pistonsi su prekinuli seriju poraza (četiri zaredom prije sinoćnjeg meča).

Detroit je nakon produžetka slavio nad San Antonijom. Djelovalo je da će gosti iz Teksasa lako doći do pobjede, imali su prednost od 17 poena (42:25) tokom druge četvrtine. Ipak, domaćini se nisu predavali.

Pistonsi su uspjeli smanjiti distancu te povesti u trećem periodu, da bi meč ipak otišao u produžetak nakon što obje ekipe nisu iskoristile nekoliko zadnjih napada pred kraj regularnog dijela meča.

Dodatnih pet minuta ponudilo je dramu, da bi pitanje pobjednika riješio Saddiq Bey trojkom na dvije sekunde prije završetka, za konačnih 117:116.

Luka Garza je po prvi put ostvario double-double učinak u NBA ligi. Upisao je 20 poena i 14 skokova, tome pridodao jednu ukradenu loptu, a na parketu proveo skoro 40 minuta.

Najbolje Garzine poteze u sinoćnjoj utakmici možete pogledati OVDJE.

Uz našeg košarkaša, u pobjedi Detroita istakli su se Hamidou Diallo sa 34 poena i 14 skokova i Saddiq Bey sa 21 poenom i 17 skokova.

Trio Detroita je oborio rekord NBA lige star 50 godina. Naime, Garza, Diallo i Bey su postali treći trio tima u kojem su svaki ponaosob ubacili 20 ili više poena i ostvarili 14 ili više skokova u jednoj utakmici.

Prije njih to je uspjelo Bobu McAdoo, Jimu McMillianu i Gar Heardu 1974. godine, te Jerryju Lucasu, Daveu DeBusschereu i Voltu Walt Frazieru kojima je to pošlo za rukom 1972. godine.