Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Garza odigrao najbolju utakmicu sezone, Nurkić hvata direktan voz za play-off

luka garza
Foto: Screenshot/X

Luka Garza odigrao je najbolju utakmicu sezone, Nurkić dvocifren samo u skokovima

Jusuf Nurkić i njegovi Phoenix Sunsi slavili su bez većih problema protiv Clevelanda sa 122:101 i tako zauzeli šesto mjesto na Zapadu koje vodi direktno u play-off.

Za razliku od mnogih prethodnih utakmica, Nurkić danas i nije bio previše raspoložen za igru u napadu, pa je utakmicu završio sa samo dva poena (šut iz igre 0/4, slobodna bacanja 2/2), što je i očekivano s obzirom na možda i najbolju odbranu lige na visokim pozicijama.

S druge strane, Nurkić je ipak uspio da se snađe i ponudi nešto ekipi, pa je tako za 31 minutu na parketu upisao deset skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte.

Ipak, pobjeda Sunsa ne bi bila moguća da nije bilo Devina Bookera, koji je upisao 40 poena i osam asistencija, te Kevina Duranta koji je pridodao 32 ubačaja.

Kod poraženih najefikasniji je bio Donovan Mitchell sa 24 postignuta poena.

Garza briljirao

Košarkaši Minnesote “razbili” su Toronto rezultatom 133:85, a u ovoj pobjedi “vukova” briljirao je bh. centar Luka Garza.

Srbijanski trener na klupi jedine ekipe iz Kanade Darko Rajaković nije imao rješenja za našeg košarkaša, koji je za samo 9 minuta na parketu ubacio čak 16 poena, uz dva skoka i asistenciju.

Garza je od samog ulaska odlučio da će se u ovoj visokoj pobjedi njegovo ime pamtiti i prosto je bio fenomenalan.

Treba istaknuti da su od njega bili efikasniji samo Anthony Edwards sa 28 i Naz Reid sa 23 poena u redovima pobjedničke ekipe.

Također vrijedi istaći i da su se ovom pobjedom Timberwolvesi vratili na prvo mjesto Zapadne konferencije sa omjerom 53-23, koji ima i drugoplasirani Denver.