Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gašić: Sezona je za naš tim bila veoma uspješna

velimir_gasic_sloboda

Unatoč visokom porazu u drugoj utakmici s Igokeom, u tuzlanskoj OKK Slobodi su zadovoljni učinkom u ovoj sezoni.

Trener Velimir Gašić kaže da će biti vremena za analize i da se podvuče crta, te naznače naredni koraci.

– Već sam u više navrata, na konferencijama za novinare i u drugim prilikama, rekao da je naš cilj ulazak u Ligu 6, mi smo potom željeli polufinale play-offa, željeli smo i finale, ali nismo uspjeli. Realizirali smo više ciljeva i zato kaže da je za naš tim ova sezona veoma uspješna – izjavio je Gašić za Fenu.

Napominje da su od početka prvenstva njegov tim pratile brojne povrede, ali da o njima nije htio govoriti ni pred jednu utakmicu.

– Praktično, mi smo van nekog nivoa treninga bili mjesec i nešto dana, a nama kad nedostaje jedan igrač to je toliko vidljivo i osjeti se, da je prosto nemoguće taj problem sakriti.

Igokei upućuje čestitke na zasluženoj pobjedi i prolazu u finale.

Kada je riječ o drugoj utakmici polufinala play-offa smatra da rezultat (65:103) ne pokazuje stvarnu sliku na terenu.

– Sinoćnja utakmica ne pokazuje ni realan nivo kvaliteta, a ni odnos snaga ove dvije ekipe. Kad govorim o dvije polufinalne utakmice s Igokeom, istina je negdje između.

Podsjeća na dramatični završetak prve utakmice u Laktašima (86:85).

– Nije bilo realno da se mi vratimo kada je Igokea vodila sa 23 poena razlike i da imamo dvije lopte za pobjedu. Sinoćnja utakmica i ovolika razlika, dakle, nije nešto što je realno stanje. Malo mi je krivo, jer nisam zamišljao da će druga utakmica imati ovakav tok. Žao mi je i zbog publike koja je pokazala da jako dobro zna neke stvari koje su se dešavale oko ovih mladih momaka. Sve to treba dobro sagledati, jer naredni korak je uvijek najznačajniji korak – zaključio je Gašić.

Danas su igrači OKK Slobode dobili slobodan dan, dok će se sutra naći u klupskim prostorijama razgovarati s čelnicima kluba i stručnog štaba o aktivnostima za narednu sezonu.