Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velimir Gašić, trener OKK Sloboda: Ušli smo u Ligu 6 s najmlađom ekipom

gasic

Dva kola prije kraja prvog dijela prvenstva košarkaši Slobode plasirali su se u Ligu 6, tako da sutrašnji susret protiv ekipe Kaknja nema rezultatski značaj.

Trener Velimir Gašić i pored toga ne dopušta igračima nikakvo opuštanje, jer smatra da moraju biti spremni za drugi krug i Ligu za prvaka.

– Najmlađa smo ekipa u ligi i zbog toga je ovaj uspjeh značajniji. Pogotovo kada se zna da su nas na početku sezone pratile brojne nedaće i povrede igrača. To se u početku, uz neiskustvo, odrazilo na rezultate. Na utakmici sa Zrinjskim u Mostaru, u igru smo uveli košarkaša koji je 2001. godište što je rijetkost u evropskoj košarci – naglasio je trener Gašić na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je da je Sloboda protiv Kaknja igrala u pripremnom razdoblju, a i nedavno u prvenstvu.

– S te strane nema nepoznanica, niti išta znači što smo ih pobijedili u Kaknju. To je dobra i iskusna ekipa. Vjerujem da će publika doći da podrži ovaj mladi tim i na sutrašnjoj utakmici, a nakon toga i u Ligi 6 – zaključio je Gašić.

Jedan iz plejade mladih igrača, koji krupnim koracima napreduje i već je bitna poluga tuzlanskog sastava, Nedžad Muratović, kaže za Fenu da se nada u nepobjedivost Mejdana.

– Vrijedno smo radili od početka prvenstva i to nam se isplatilo. Izuzetno smo zadovoljni što smo dva kola prije kraja obezbijedili plasman u Ligu za prvaka. Respektujemo ekipu Kaknja, ali vjerujem da ćemo s podrškom kakvu imamo u našem Mejdanu doći do nove pobjede – rekao je Muratović.

Utakmica OKK Sloboda – Kakanj igra se sutra od 19.30 sati.