Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavni košarkaš

Gasol ne želi u penziju iako uskoro puni 40 godina

gasol (1)

Gasol je duže od godine van košarkaških parketa zbog povrede noge, a sinoć je kazao da se dobro osjeća i da mu treba još neko vrijeme za potpuni oporavak

Slavni španski košarkaš Pau Gasol uskoro će proslaviti 40. rođendan, ali još uvijek ne želi u penziju, već mu je želja da još jednu sezonu igra u Barceloni ili Los Angeles Lakersima u kojima je i proveo najbolje dane karijere, javlja Anadolu Agency (AA).

Gasol je za španske medije kazao da želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine i da zato treba igrati još jednu sezonu.

Ističuću da bi bilo fantastično ako se vrati u LA Lakerse ili Barcelonu, Gasol je kazao da će u septembru ili oktobru donijeti konačnu odluku o svojoj karijeri.

Gasol je duže od godine van košarkaških parketa zbog povrede noge, a sinoć je kazao da se dobro osjeća i da mu treba još neko vrijeme za potpuni oporavak.

“Tek kada počnem trčati i skakati vidjet ću da li mi je noga još uvijek dovoljno jaka za igranje profesionalne košarke“, kazao je Gasol.

Gasol je karijeru počeo u rodnoj Barceloni, a u NBA ligi je nastupao za ekipe Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs i Milwaukee Bucks.

Sa La Lakersima je dva puta osvojio NBA trofej, a šest puta je bio biran u all-star tim. U dresu Španije osvojio je tri olimpijske medalje i to dvije srebrene i jednu bronzanu.