Ostali sportovi

košarka

Gegić: Bitno je da se fokusiramo na sebe i pružimo maksimum

24/06/2022

Već su se počele uigravati akcije za susret s Česima u Pardubicama (1. jula), pod palicom novog selektora Adisa Bećiragića

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su i danas trening, drugi od početka priprema za mečeve protiv Češke Republike i Bugarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Već su se počele uigravati akcije za susret s Česima u Pardubicama (1. jula), pod palicom novog selektora Adisa Bećiragića.

– Ova ekipa je dugo na okupu, poznajemo se više nego dobro, što je svakako veliki plus. Svi zajedno ćemo se sada truditi da novom selektoru olakšamo posao, polako se uklapamo u njegov način rada. Prvi naredni ispit je gostovanje u Češkoj, oni će biti jači za Satoranskog i još nekoliko iskusnih igrača u odnosu na prvi meč u Skenderiji, kada smo ih pobijedili. Sada će taj zadatak biti nešto teži, ali bitno je da se fokusiramo sami na sebe i pružimo maksimum, kao što i uvijek činimo u dresu reprezentacije – kazao je reprezentativac BiH i aktuelni prvak Hrvatske s Cibonom, Amar Gegić, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.