Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goran Jovanović objavio spisak za start kvalifikacija za EP

jovanovic_05

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Jovanović objavio je širi spisak igrača za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Na spisku su: Nikolina Babić, Irena Vrančić, Miljana Džombeta, Milica Deura, Tamara Kapor, Matea Tavić, Aida Kalušić, Marica Gajić, Dragana Svitlica, Lynetta Kizer, Marina Džinić, Emina Demirović, Anđela Delić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Irma Rahmanović, Nikolina Džebo, Aldijana Iriškić, Nataša Kajtaz, Jovana Marković, Nedžla Kovačević, Dženita Ikanović i Jasmina Ahmetbegović.

– Na prva dva kraća ciklusa, koja smo imali u maju i augustu, okupili smo se s namjerom da napravimo pregled potencijalnih kandidatkinja za predstojeće kvalifikacije i pripremimo program i plan rada. Drago mi je da su sve igračice koje su bile na oba skupa pokazale veliku želju i volju da budu dio reprezentacije naše države i da su spremne uraditi sve da što prije dođemo do dobrih igara i rezultata. Nalazimo se u teškoj grupi, gdje su sve reprezentacije trenutno ispred nas, ali to ne znači da mi ne možemo ravnopravno igrati s njima – kazao je selektor bh. tima.

Prvu kvalifikacionu utakmicu bh. košarkašice igraju 21. novembra u Rumuniji, a četiri dana kasnije u Tuzli dočekuju selekciju Turske. U grupi je još selekcija Izraela, s kojom bh. košarkašice prvi meč igraju 20. februara 2016.