Ostali sportovi

Balonmano Nava

Goraždanin Haris Pleh rukometnu karijeru nastavlja u Španiji

08/07/2021

Klub Balonmano Nava je ove sezone ušao u najviši rang takmičenja, a dolazi iz predgrađa Madrida. Po riječima Pleha, njihov cilj je sami vrh španske lige i plasman među šest najboljih ekipa

Bivši golman Muškog rukometnog kluba (MRK) Goražde Haris Pleh nakon dvije sezone odigrane u Portugalu, svoju rukometnu karijeru nastavit će u Premijer ligi Španije, jednoj od tri najjače u svijetu.

Pleh je potpisao ugovor sa španskim klubom Balonmano Nava, čime je kaže ispunjen njegov san, nakon sedam godina internacionalne karijere.

– Internacionalna karijera počela je sa mojih 18 godina potpisom za grčki AEK gdje sam proveo dvije prelijepe godine, zatim slijede potpisi za finski HIFK i turski MYK-a s kojima baš, iskreno, nisam imao neka lijepa iskustva. Sve je uzlaznom putanjom za mene krenulo potpisom za Pelister, veliki tim koji je zaista oživio moju karijeru i nakon toga definitivno najbolji potez je prelazak u Portugal i Sporting Horta – rekao je Pleh za Fenu.

Navodi da je zahvaljujući te tri godine i dvije odlične sezone zaredom dobio veliki broj ponuda.

– Nisam mogao dozvoliti sebi grešku kao sa Finskom i Turskom tako da definitivno, Nava je po mom i mišljenju mog menadžera najbolji izbor, a sam način na koji su željeli i pokazali volju da obučem njihov dres je stvarno bio unikatan. Na aerodromu sam, vraćam se za Bosnu, zove me menadžer i kaže: upravo ćes dobiti pozive od strane tog i tog kluba, trenera, predsjednika. Prvo su me zvali svi saigrači koji su igrali već u Španiji da mi nahvale klub i sve, a onda stiže i poziv zvaničnih predstavnika kluba i počinjemo pregovore” – pojašnjava on.

Dodaje da je za njega veliki uspjeh igrati u ligi koja je među top tri lige u svijetu. Klub Balonmano Nava je ove sezone ušao u najviši rang takmičenja, a dolazi iz predgrađa Madrida. Po riječima Pleha, njihov cilj je sami vrh španske lige i plasman među šest najboljih ekipa.

-Klub je dakle novi premijerligaš koji je ove sezone izborio opstanak i od sljedeće je plan borba za sredinu tabele da bi u narednom periodu postao što stabilniji i konstantiji klub u Asobalu – navodi Pleh u izjavi za Fenu.

Ističe kako se nada da će uspjeti opravdati sva očekivanja i ciljeve.

– Moja očekivanja su da se za početak što prije adaptiram na novu sredinu, sistem igre i dam svoj maksimum, a cilj mi je svakako biti što bolji iz treninga u trening iz utakmice u utakmicu pa što da ne, na kraju i najbolji. Znam da su uz mene za sada nova pojačanja i Borivoje Vukić iz Srbije i Jakub Prokop iz Slovačke. Želim uživati u svemu ovome i naredne dvije godine sam stanovnik Španije – zaključio je Pleh.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.