Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KBS Pokoj

Gradonačelnik Bihaća ugostio sestre Ramakić, osvajačice zlatnih medalja

Bihać, 17.05.2019. godine

Ove hrabre djevojčice zajedno sa svojim roditeljima ove godine ostvarile su zapažene rezultate ostvarivši vrhunske rezultate na Tae Kwon Do European Championship-ITF tradicionalni TKD, održanom u Cittanovi u Hrvatskoj

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ugostio je danas sestre Ajnu i Adnu Ramakić, članice KBS Pokoj i osvajačice zlatnih medalja na državnom i evropskom prvenstvu.

Ove hrabre djevojčice zajedno sa svojim roditeljima ove godine ostvarile su zapažene rezultate ostvarivši vrhunske rezultate na Tae Kwon Do European Championship-ITF tradicionalni TKD, održanom u Cittanovi u Hrvatskoj, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Na prvenstvu je Ajna postala evropski prvak u svojoj kategoriji do 45 kg, dok je Adna postala evropski prvak u kategoriji do 30 kg.

Ajna je također na državnom prvenstvu prije nekoliko dana postala državni prvak u kategoriji mlađih kadeta do 42kg, a u narednom periodu putuje na Evropsko prvenstvo u Mađarsku. Uspjeh je ostvarila i njena mlađa sestra Adna, koja je također postala državna prvakinja u kategoriji mladi kadeti do 28kg.

– Ovo je jedan od meni najdražih prijema jer sam imao priliku gostiti dvije mlade djevojke koje su borci u sportu, ali su borci i u životu. Njihovi roditelji dio su ove divne priče i iskrene čestitke na ovom velikom uspjehu koji vjerujem neće biti i zadnji uspjeh naših Ajne i Adne – kazao je Fazlić.