Ostali sportovi

Vidovdanska trka

Gradonačelniku Brčkog uručen certifikat Svjetske atletske federacije

03/01/2019

Boro Đurđević, direktor "Vidovdanske trke", kazao je da će ovogodišnji "Balkan kup" na 10 km, koji će se održati u sklopu "Vidovdanske trke", biti možda najznačajnije takmičenje koje se ikada održalo u Brčkom

Direktor “Vidovdanske trke” Boro Đurđević danas je, zajedno sa stručnim timom, razgovarao s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem o pripremama za ovogodišnju Vidovdansku trku, a nakon toga mu je uručio na čuvanje certifikat Svjetske atletske federacije.

Gradonačelnik je kazao da mu je zadovoljstvo što 2019. godinu započinje s prijemom predstavnika Vidovdanske trke, koji organizuju jedan od najvažnijih sportskih događaja na prostoru Distrikta, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčkog.

“Grad Brčko će kao i do sada pomagati i ovu sportsku manifestaciju iz razloga što je riječ o jednom od događaja koji je postao brend Brčko distrikta BiH. Drago mi je da sam dobio i uvjeravanje od organizatora da namjeravaju da se ova trka pozicionira na još bolju poziciju u smislu dobijanja certifikata ‘srebrne trke’. Također, najavljeni ‘Balkan kup’ na 10 km, koji će se održati ove godine u Brčkom, bit će još jedna prilika da se Brčko promoviše kao grad atletskog sporta. Po svemu sudeći to će uz ‘Vidovdansku trku’ biti jedan od najvećih sportskih događaja u 2019. godini”, kazao je Milić.

Boro Đurđević, direktor “Vidovdanske trke”, kazao je da će ovogodišnji “Balkan kup” na 10 km, koji će se održati u sklopu “Vidovdanske trke”, biti možda najznačajnije takmičenje koje se ikada održalo u Brčkom.

“Pored elitnih takmičara iz cijelog svijeta, predstavnika 21 balkanske države, predstavnika 21 delegacije uz veliki broj diplomata i drugih gostiju, to će biti prilika za ovaj grad da pokaže da Brčko živi normalnim životom, da je dio normalnog svijeta i da je u mogućnosti i stanju sa svojim resursima ponuditi nešto što je ozbiljno. Do 22. juna je na nama da radimo ogromne pripreme i bit će angažovano oko 700 osoba, volontera, stručnjaka iz atletskog svijeta i drugih”, kazao je Đurđević.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.