Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

“Greek Freak” zakucao skoro sa linije za slobodna bacanja

New Project (20)

Završio je s 24 koša i 17 skokova za nepune 24 minute igre, a još čak šest njegovih suigrača imalo je dvocifreni učinak

Giannis Antetokounmpo “Greek Freak” već u prvom poluvremenu prve utakmice prvoga kruga NBA doigravanja imao je 14 koševa i 10 skokova, čime je postao tek treći igrač Milwaukee Bucksa u posljednja dva desetljeća s double-doubleom u prve 24 minute. No, Bucksi su tako jako isprašili Detroit (121:86) da u drugom poluvremenu nije ni morao puno igrati.

Završio je s 24 koša i 17 skokova za nepune 24 minute igre, a još čak šest njegovih suigrača imalo je dvocifreni učinak u uvjerljivoj pobjedi prvog nositelja doigravanja. Pistonsi su ionako potpuno autsajderi u ovoj seriji, a zasad su i bez prve zvijezde Blakea Griffina, koji se još nije oporavio od ozljede.

Greek Freak pokazao se i na startu doigravanja kao najozbiljniji kandidat za MVP-a, a posebno je oduševio zakucavanjem skoro s linije slobodnih bacanja, kad je u samo nekoliko koraka prešao cijeli teren i odrazio se s 4,17 metara.

U redovima Pistonsa jedini vrijedan spomena bio je Luke Kennard s 21 košem.

Tek nešto manje uvjerljivi bili su Houston Rocketsi, predvođeni drugim kandidatom za MVP-a Jamesom Hardenom.

Oni su razbili Utah Jazz 122:90 na startu doigravanja. Harden je ostao dva koraka od triple-doublea s 29 koševa, 10 asistencija i osam skokova, a posebno je impresivno to što je do takvih brojki došao iako je imao samo tri slobodna bacanja, daleko manje od 11, koliko ih ispuca u prosjeku.

Kod gostiju je Rudy Gobert zabio 22 uz 12 skokova.

U ranijim utakmicama večeri Portland je pobijedio Oklahoma City 104:99, a Boston Indianu 84:74.