Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Green izgubio živce i koštao svoje Warriorse pobjede

New Project (31)

Suci su kasnije objasnili da je prvu tehničku Green dobio zbog psovanja protivničkog igrača, a drugu zbog psovanja suca

Charlotte Hornetsi u dramatičnom finišu u posljednjih 10 sekundi napravili preokret protiv Golden State Warriorsa i pobijedili 102:100 teškim šutom Terryja Roziera sa zvukom sirene.

No taj koš ne bi bio dovoljan za pobjedu da nije bilo temperamentnog Draymonda Greena. Krilni centar Warriorsa u samo je nekoliko sekundi zaradio dvije tehničke i omogućio Hornetsima da se vrate u utakmicu.

Pri vodstvu Warriorsa 100:98 Hornetsi su 11 sekundi prije kraja nakon sudačkog podbacivanja na centru uhvatili loptu. Green se bacio na Gordona Haywarda kako bi izborio još jednu mrtvu loptu i novo podbacivanje, ali suci su prihvatili da je zvijezda domaćina na vrijeme pozvala time-out.

Green je na to izgubio živce i počeo protestirati, a kako se nije smirio ni nakon prve tehničke greške, zaradio je i drugu te devet sekundi prije kraja morao u svlačionicu.

Dvije tehničke značile su da Hornetsi, osim posjeda lopte, imaju i dva slobodna bacanja, koja je Rozier pretvorio u izjednačenje. Isti igrač poveo je posljednji napad Charlottea, napravio korake koje suci nisu vidjeli te iz vrlo teške situacije iz ugla, preko ispružene ruke Juana Toscano-Andersona, sa sirenom zabio za pobjedu.

Suci su kasnije objasnili da je prvu tehničku Green dobio zbog psovanja protivničkog igrača, a drugu zbog psovanja suca.

“Prešao je granicu. Volimo njegovu strast i energiju, ne bismo bili ekipa kakva jesmo bez njega, ali to mu ne daje pravo da prelazi granicu i on to zna”, rekao je ljutiti trener Steve Kerr nakon utakmice.

Warriorsi su tako pali na omjer 16-15, ali i dalje drže osmo mjesto na Zapadu. Hornetsi su s 14-15 sedmi na Istoku.

Curry otpao prije početka

Stephen Curry propustio je utakmicu u gradu u kojem je odrastao jer se nije dobro osjećao i doslovno se nekoliko trenutaka prije početka vratio u svlačionicu. Njegova bolest nema veze s koronavirusom, objavili su Amerikanci.

Rozier je bacanjima za izjednačenje i pobjedničkim košem utakmicu završio s 36 poena, a Warriorse je s 25 prevodio Kelly Oubre. Green je ostao na pet poena, sedam skokova, tri asistencije i dvije blokade.