Ostali sportovi

Hamza Alić i Dejan Mileusnić ispunili norme

07/06/2017

Na međunarodnom atletskom mitingu u Zenici, koji je održan pod nepovoljnim vremenskim uvjetima, bh. bacač kugle Hamza Alić rezultatom 20,80 metara ispunio je normu za naredno Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Londonu.

Bacač koplja Dejan Mileusnić rezultatom 80,08 metara također je ispunio normu za naredno Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Berlinu.

Sjajan rezultat ostvario je i hrvatski rekorder u bacanju kugle Stipe Žunić s rezultatom 21.42 metra, što je samo šest centimetara slabije od njegovog najboljeg rezultata.

“Zadovoljan sam rezultatom, jer je ovo norma za Svjetsko prvenstvo. Sretan sam imam rezultat koji pokazuje da se ne trebam predati, da ima još prostora za dobre rezultate”, kazao je nakon mitinga Hamza Alić.

Za rekordera Dejana Mileusnića je najvažnije da je ostvario normu za Evropsko prvenstvo, a nakon mitinga je kazao da nije posebno zadovoljan današnjim rezultatom, jer može da ostvari i još bolji rezultat.

U glavnoj utrci mitinga na 800 metara Amel Tuka je po kiši istrčao 1,47:01 i pobijedio, ali nije uspio da obori rekord zeničkog mitinga koji je postavio 2013. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.