Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hamza Alić ispunio normu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru

Athletics European Indoor Championships in Gothenburg

Hamza Alić, bh. bacač kugle na super jakom Međunarodnom mitingu u Slovenskoj Bistrici danas je izborio normu za nastup na Ljetnim olimpijskim igrama koje će se naredne godine održati u brazilskom Rio de Janeiru.

Kuglu je bacio 20,62 metara čime je premašio normu za Igre u Riju. To mu je bilo dovoljno za drugo mjesto na mitingu, iza pobjednika Asmir Kolašinca iz Srbije, koji je zabilježio hitac od 20,90 metara.

Nažalost, drugom predstavniku BiH Kemalu Mešiću norma od 20,50 metara izmakla je za centimetar, pa se u Slovenskoj Bistrici zadovoljio trećim pozicijom

„Presretan sam. Ovo je prva olimpijska norma za Bosnu i Hercegovinu za Olimpijadu u Riju. Nadam se još boljim rezultatima i u konačnici dobrom nastupu iduće godine u Brazilu. U isto vrijeme, i tužan sam zbog Kemala Mešića kojem je nedostajao centimetar da čekira put na Olimpijadu. Međutim, uvjeren sam da će i on uskoro kuglu baciti i više od 20,50 metara. Isto tako, nadam se da će i ostalih nekoliko naših sportista što prije stići do norme i da ćemo BiH dostojno prezentovati u Riju“, rekao je za Anadolu Agency Hamza Alić.