Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haos u finalu Kupa Srbije: Delije i Grobari se gađali bakljama

grobari zvezda

Crvena zvezda, osvajač je Kupa Srbije u košarci. Završni turnir igran je u Nišu, a u finalu je Zvezda pobijedila arhetipskog rivala Partizan s 74:64.

Bilo je to sjajno finale, do zadnjih deset minuta obje ekipe bile su egalu, a ključni trenutak susreta dogodio se na isteku 30. minute kad je Partizan imao napad za vodstvo, ali je Gordon napravio faul u napadu. Odmah u sljedećem napadu sjajni je Gudurić zabio tricu sa zvukom sirene za +5.

Poslije toga Zvezda je zaigrala puno bolje i vrlo je brzo došla do +10 što je značilo kraj priče u Čairu.

Ali, kao i puno puta kad igraju ova dva rivala, navijačke strasti su izmakle kontroli i krajem treće četvrtine , kad su igrači otišli na odmor, s tribine je poletjelo nekoliko baklji na parket, a jedna od njih je pogodila i gledatelja u prvom redu tribina.

Istog trenutka reagovala je služba hitne pomoći i nesretni gledatelj je prebačen u bolnicu, a nakon toga uslijedio je haos na tribinama jer su se Grobari i Delije gađali bakljama i ostalim pirotehničkim sredstvima.

https://youtu.be/tqcL4Uicr30

Kako pišu srpski mediji, Delije su prve krenule nabacivati se topovskim udarima i bakljama, da bi Grobari uzvratili tako da je jedna petarda doletjela na klupu Partizana. Srećom, niko nije povrijeđen.