Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Brada" dominira

Harden ubacio nestvarnih 61 poen na utakmici

harden

Zvijezda Rocketsa rekordno efikasnom partijom ostvarila je niz postignuća za pamćenje

Već odavno nije vijest kada James Harden, najbolji strijelac NBA lige, zabije više od 30. Ali zato je vijest da je za pobjedu Houstona kod New Yorka 114:110 postavio lični košgeterski rekord.

Harden je Knicksima zabio 61 poen, najviše u karijeri. Naravno, odlučio je i pobjednika, pogađanjem 3,8 sekundi prije kraja. To mu je već peta utakmica ove sezone na kojoj je postigao 50+ poena. Ujedno je s 21. uzastopnom utakmicom s 30+ poena zauzeo četvrto mjesto na vječnoj tablici tako što je pretekao najvećeg, Wilta Chamberlaina.

Naravno, Harden je za ovaj podvig ispucao desetke lopti. Iz igre je gađao 17/38, a za tricu je pogodio samo pet od 20 pokušaja. S druge strane, bio je odličan s linije slobodnih bacanja (22/25) i imao je 15 skokova.

Zvijezda Rocketsa rekordno efikasnom partijom ostvarila je niz postignuća za pamćenje:

Najviše poena igrača Rocketsa na jednoj utakmici u historiji kluba.

Harden se 21. uzastopnom utakmicom s 30+ poena izjednačio s Kobejem Bryantom po broju poena koje je gostujući igrač postigao u Madison Square Gardenu. Ukupan rekord u kultnoj dvorani drži Melo Anthony s 62 poena.

Ali Harden je s ovim 61 poenom u MSG-u nadmašio najefikasniju partiju Michaela Jordana u mitskoj dvorani:

Harden je postao prvi igrač nakon Shaquillea O'Neala u martu 2000. koji je na NBA utakmici imao najmanje 60 poena i 15 skokova.