Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hiljade građana u Beograda dočekalo svjetske prvake u vaterpolu (FOTO)

vaterpolisti (2)

Na platou ispred Narodne skupštine, vaterpolo reprezentaciju Srbije koja je na Svjetskom prvenstvu u Kazanju osvojila zlatnu medalju pozdravilo je nekoliko hiljada građana.

Nakon izlaska na plato, reprezentativci Srbije pozdravljeni su velikim, ovacijama, a skandirano im je “Šampioni“. Okupljenima se prvi obratio kapiten reprezentacije Živko Gocić.

“Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde. Hvala vam puno na ovom dočeku, hvala vam puno što vas ima toliko. Nama je puno srce kada vidimo da ste vi sretni zbog nas“, rekao je Gocić.

Obraćanje vaterpoliste Andrija Prlainovića je prekidano skandiranjem “MVP” jer je na Svjetskom prvenstvu proglašen za najkorisnijeg igrača.

“Hvala Srbijo! Nadam se da vas ovog puta nismo mnogo nervirali. Potrudili smo se više nego obično“, poručio je Andrija.

Pozivajući sve okupljene da budu uz reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Beogradu, Prlainović je rekao da treba “napuniti Arenu i oboriti sve rekorde po gledanosti jedne vaterpolo utakmice“.

“Vi ste naš ponos, ovo svetsko zlato je iz dubine naše duše. Hvala vam svima!“, rekao je vaterpolista Filip Filipović, dok je najbolji golman Svetskog prvenstva Branislav Mitrović, zahvaljujući se na svemu poručio: “Živi bili, živjela Srbija“.

Jedan od najmlađih vaterpolista Dušan Mandić, emotivno potresen zbog dočeka, na ivici suza, pozdravljajući okupljene je rekao da “je zlato za sve koji su ih bodrili”.

“Nije bilo lako, ali potrudićemo da uzmemo i evropsko zlato i Olimpijadu“, poručio je Mandić.

“Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju. Ovo je moj prvi izlazak na balkon i nadam se da će ih biti još mnogo“, rekao je najmlađi vaterpolista reprezentacije Srbije Nikola Jakšić.

Na balkonu je predstavljena i maskota Evropskog prvenstva koje će se igrati u Beogradu u januaru 2016. godine, pod nazivom “Sneško”.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je Svetsko prvenstvio u Kazanju savladavši reprezentaciju Hrvatske u jučerašnjoj finalnoj utakmici rezultatom 11:4.

“Delfini” su danas oko podneva stigli u Beograd, gdje im je na aerodromu priređen doček uz najviše počasti – “vodene lukove”.

Nakon aerodroma, vaterpolistima je prijem priredio predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a prijemu je prisustvovao i premijer Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.