Osvojili srebro na EP-u

Hiljade navijača na dočeku hrvatskih rukometaša u Zagrebu

20200127_2_40533442_51571275_Web (1)

Selektor se zahvalio svim rukometnim generacijama koje je do sada vodio te je posebno pozdravio mlade koji su došli dočekati rukometaše

Hrvatske rukometne reprezentativce, popularne “kauboje”, koji su jučer osvojili srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u rukometu dočekalo je nekoliko hiljada navijača na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu gdje su stigli autobusom u 12.30 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas je, u organizaciji Grada Zagreba, na glavnom zagrebačkom trgu organiziran svečani doček viceprvaka Evrope koji su, na čelu s trenerom Linom Červarom, na proslavu stigli u otvorenom autobusu.

Nekoliko hiljada domaćih navijača i stranih turista okupilo se na Trgu bana Jelačića kako bi dočekali hrvatske rukometaše, viceprvake Europe. Uz hrvatske i druge zastave, transparente i šalove, igrači su ispraćeni na pozornicu na glavnom zagrebačkom trgu uz uzvike oduševljenja i podrške.

“Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerovatno zajedništvo”, rekao je trener Lino Červar.

Selektor se zahvalio svim rukometnim generacijama koje je do sada vodio te je posebno pozdravio mlade koji su došli dočekati rukometaše.

Červar je poručio kako je Hrvatskoj potrebno zajedništvo i tolerancija bez obzira na razlike, a publika je glasno skandirala “Lino, Lino”.

Okupljene je pozdravo i Domagoj Duvnjak koji je proglašen najkorisnijim igračem Evropskog prvenstva u rukometu 2020. godine.

Duvnjak se zahvalio svima na svečanom dočeku.

“Mi se ispričavamo što ste se morali nervirati i živcirati, ali dao Bog da se vi živcirate, a da mi da doma donosimo medalje. Nadamo se da ovo nije naš zadnji doček”, poručio je Duvnjak.

Rukometaše i sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji zahvalio svima koji su došli dočekati srebrne Kauboje.

Nakon Zaprešić Boysa, na kraju programa s rukometašima na glavnoj pozornici pjesmu “Moja Hercegovina” zapjevao je Mate Bulić, a u publici su zapaljene baklje.

Nakon izgubljene utakmice u finalu Evropskog rukometnog prvenstva protiv Španije s dva gola razlike i osvojene srebrne medalje, hrvatski rukometaši sinoć su oko 1 sat iza ponoći sletjeli avionom na zagrebački aerodrom “Franjo Tuđman” na kojem su ih dočekali najvatreniji navijači.

U finalu Eura koje se igralo u Stockholmu hrvatska rukometna reprezentacija je izgubila od Španije rezultatom 20:22.