Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi ciklus

Hoće li Musa predvoditi Zmajeve u kvalifikacijama za Eurobasket?

dzanan musa
Foto: FIBA

Okupljanje Zmajeva planirano je za 19. februar u Tuzli, a košarkaški BiH prvi meč igraju protiv Kipra u Nikoziji 23. februara, a tri dana kasnije ugostit će Francusku u tuzlanskom Mejdanu

Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić objavio je širi spisak igrača za prve utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2025, a na njemu se našlo ime i Džanana Muse.

Prema informacijama Faktora, Musa će nastupiti za reprezentaciju na oba meča.

Košarkaša Real Madrida nije bilo na prethodnim kvalifikacionim ciklusima, kao i drugih brojnih evropskih zvijezda.

Razlog je bio sukob na relaciji FIBA – Euroliga. Iz najjačeg evropskog klupskog takmičenja su u terminu kvalifikacija zakazivali svoje mečeve.

Međutim, taj problem je riješen.

Okupljanje Zmajeva planirano je za 19. februar u Tuzli, a košarkaški BiH prvi meč igraju protiv Kipra u Nikoziji 23. februara, a tri dana kasnije ugostit će Francusku u tuzlanskom Mejdanu.

Ono što ide u prilog našoj selekciji jeste da Kraljevi posljednji meč prije reprezentativnog okupljanja igraju 11. februara protiv Breogana (špansko prvenstvo).

Nakon toga za Real slijedi pauza od 18 dana, a aktuelni prvak Evrope će ponovo na parket 29. februara u meču Eurolige protiv Panathinaikosa.

Brigu za selektora Adisa Bećiragića predstavlja situacija sa Johnom Robersonom.

Naturalizovani Zmaj je operisan krajem oktobra, ali još nije počeo sa treninzima.