Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hogan: Jedna riječ uništila mi je život, razmišljao sam o suicidu

hulk hogan

Američki kečer Hulk Hogan umalo se rasplakao pred kamerama u ponedjeljak tokom svog prvog intervjua nakon što su se pojavile priče o njegovom rasističkom ispadu.

Naime, nakon što je Gawker objavio video u kojem možemo čuti kečera kako koristi riječ “crnčuga”, Hogan se našao na udaru kritika.

“Molim vas, oprostite mi. Ja sam dobra osoba. Nisam rasist, samo sam grozno pogriješio”, rekao je 62-godišnji Hogan pred kamerama i dodao da je zbog ispada njegova karijera potpuno izbrisana iz istorije.

U jednom sam trenutku razmišljao o suicidu

Rasističke izjave potaknula je svađa između njegove kćerke Brooke Hogan i njenog dečka koji je Afroamerikanac:

“Ako me se bilo ko treba odreći to je ona. Uznemirilo me nešto što se dogodilo između nje i njenog dečka”.

“Ljudi moraju shvatiti da ove stvari pokupite od okoline. A tamo gdje sam ja odrastao, to je bilo stvarno grozno susjedstvo gdje je živjela sirotinja i svi moji prijatelji pozdravljali su se koristeći tu riječ”.

Snimka se pojavila još u julu, a njegova kćer Brooke stala je u njegovu odbranu rekavši da je uprkos svemu dobar čovjek koji nikome ne bi učinio ništa nažao.

No, s tim se nije složila organizacija WWE koja je prekinula sve odnose s njim i sa svoje službene stranice maknula sve informacije o Hoganu.

Hogan je izjavio i da je nakon svega razmišljao i o samoubistvu:

“U jednom sam trenutku razmišljao o suicidu. Radio sam za WWE skoro 30 godina i onda odjednom, sve što sam učinio u svojoj karijeri i u životu kao da se uopće nije dogodilo”.