Ostali sportovi

Colby Cave

Hokejaš Edmonton Oilersa iznenada umro, dobio izljev krvi u mozak

11/04/2020

U srijedu navečer, njegova supruga Emily Cave objavila je potresnu objavu na Instagramu te obožavateljima poručila da "porodica sada treba čudo". Nažalost, ono se nije dogodilo

Napadač kanadske hokejaške NHL ekipe Edmonton Oilersa Colby Cave preminuo je u subotu od posljedica izljeva krvi u mozak u dobi od 25 godina.

Cave je u utorak pretrpio izljev krvi u mozak te je hitno prevezen na odjel intenzivne njege u bolnici u Torontu gdje je i operisan, ali nije se uspio oporaviti.

U srijedu navečer, njegova supruga Emily Cave objavila je potresnu objavu na Instagramu te obožavateljima poručila da “porodica sada treba čudo”. Nažalost, ono se nije dogodilo.

“S velikom žalošću obavještavamo vas kako je Colby Cave umro u subotu ujutro. Cijela naša porodica je u šoku, obožavali smo te svi, tvoja porodica, tvoji prijatelji, cijela hokejaška zajednica. Hvala svima na podršci i molitvama u ovim teškim trenucima”, objavili su u zajedničkoj izjavi njegova supruga Emily i klub.

Cijela hokejaška zajednica tuguje, a posebno emotivan bio je oproštaj kapetana Oilersa Connora McDavida koji je Cavea opisao kao “jednog od najčvršćih ljudi na svijetu”.

Cave je ove sezone postigao jedan pogodak u 11 nastupa u dresu Oilersa, a u četiri sezone provedene u NHL-u ukupno je postigao četiri pogotka uz pet asistencija u 67 utakmica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.