Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

adam johnson

Hokejaš preminuo nakon što mu je klizaljkom prerezan vrat na utakmici

Foto: Screenshot/Twitter

Adam Johnson (29) preminuo je u bolnici Sheffield's Northern General Hospital nakon što mu je klizaljkom prerezan vrat na hokejaškoj utakmici Nottingham Panthersa i Sheffield Steelers u britanskom Challenge Cupu. Suparnički igrač ga je slučajno, u padu, tokom druge trećine zahvatio po vratu. Johnson je odmah otklizao prema klupi, držeći se za vrat iz kojeg je krvario. Nažalost, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.

“Nedostajat će nam i nikada ga nećemo zaboraviti. Adam, naš broj 47, nije bio samo izvanredan hokejaš, već i odličan suigrač i nevjerojatna osoba pred kojom je bio cijeli život. Izražavamo sućut Adamovoj porodici, njegovoj partnerici i svim prijateljima u ovom teškom trenutku. Svima u klubu slomljeno je srce”, objavili su Nottingham Panthersi.

Britanska hokejaška liga potvrdila je kako će sve utakmice biti odgođene zbog “uznemirujuće vijesti” te dodala: “Naše misli su s Adamovom porodici, prijateljima i suigračima u ovom nevjerojatno tužnom trenutku.”

Igrao u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu

Johnsonov klub je nakon incidenta zamolio osam tisuća navijača da napuste dvoranu zbog hitnog medicinskog slučaja. “Naše misli su i s fanovima te štabovima oba kluba, osobito onima koji su bili na utakmici i koje će slomiti današnja vijest. Panthersi zahvaljuju svima koji su požurili pomoći Adamu. Molimo za poštovanje privatnosti Adamove porodice i prijatelja te svih u klubu. Počivao u miru, Adame”, dodali su.

Foto: Screenshot/YouTube

Johnson je tijekom profesionalne karijere upisao 13 nastupa za Pittsburgh Penguinse u NHL-u, najjačoj hokejaškoj ligi. Igrao je i za njihovu filijalu Wilkes-Barre/Scranton Penguinse, zatim švedske Malmö Redhawkse, američke Lehigh Valley Phantomse, njemačke Augsburger Pantherse i od ove godine Nottingham.

Uznemirujući video stradanja Adama Johnsona možete pogledati ovim LINKU. Upozoravamo da je video veoma uznemirujući!