Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

”ledeni zmajevi”

Hokejaši BiH od petka na pretkvalifikacionom turniru za Olimpijadu

hokejaska reprezentacija bih

Seniorska hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 8. do 10. novembra u Luksemburgu nastupit će na pretkvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre ”Peking 2022”

Seniorska hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 8. do 10. novembra u Luksemburgu nastupit će na pretkvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre ”Peking 2022”.

Uz domaćina Luksemburg, izabranici selektora Uroša Brestovca za protivnike u grupi ”N” imat će i Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) i Kirgistan.

U prvom kolu, ”ledeni zmajevi” će u petak, 8. novembra, od 19.15 sati igrati s Luksemburgom. Dan kasnije rival će im biti UAE od 15.45 sati, a u istom terminu u nedjelju hokejaši BiH će se sastati s Kirgistanom.

”Selektor Brestovac, inače bivši reprezentativac Srbije i aktuelni trener Spartaka iz Subotice, za kvalifikacioni turniru u Luksemburgu opredijelio se za 20 igrača i tri golmana. Imamo možda i najjaču reprezentaciju do sada, ali i daleko bolje uslove rada nego ranijih godina, jer smo na ledenoj plohi ispred ‘Zetre’ mogli raditi još od septembra. Međutim, i pored toga treba biti realan i reći da smo autsajderi u Luksemburgu. Recimo, za UAE igra mnogo naturalizovanih igrača iz Kanade, Slovenije… Možda su i favorit za prvo mjesto u grupi ‘N’, odnosno za plasman na naredni kvalifikacioni turnir koji će se igrati od 16. decembra u Barceloni, u daleko jačoj konkurenciji. Vjerujemo da možemo odigrati dobro, boriti se časno u svakoj utakmici i pokušati ostvariti što bolji rezultat”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Mrkva, direktor hokejaške reprezentacije BiH.